Gehoorbescherming

Kwalitatieve gehoorbescherming voor elke situatie

Het gehoor is een van onze meest waardevolle zintuigen. Daarom is het essentieel om het te beschermen.   

Of je nu geniet van een concert of werkt in lawaaierige omgevingen, Hoorexpert De Kade heeft de oplossing voor gehoorbescherming. Van universele tot op maat gemaakte oordoppen, wij hebben wat je nodig hebt om je oren te beschermen.

Zorg goed voor uw gehoor

Oordoppen op maat

Lees meer

Universele gehoorbescherming

Lees meer

Veelgestelde vragen

Oordoppen voor muziek zijn specifiek ontworpen om geluidsniveaus te verminderen zonder de kwaliteit of helderheid van de muziek te beïnvloeden. Ze zorgen ervoor dat u van muziek kunt genieten terwijl uw gehoor beschermd blijft tegen schadelijke geluidsniveaus. Zwemdoppen daarentegen zijn gemaakt om water uit de oren te houden en zijn ideaal voor mensen die gevoelig zijn aan oorinfecties of andere oorproblemen bij blootstelling aan water. Er bestaan zelfs zwemdoppen die met behulp van een speciale filter geen water doorlaten, maar wel geluid.

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen oordoppen meerdere jaren meegaan. De levensduur kan variëren afhankelijk van het materiaal en het gebruik, maar met regelmatige reiniging en correcte bewaring zullen ze u vele jaren van dienst zijn. Uw audioloog informeert u graag over het onderhoud van op maat gemaakte oordoppen.

Voor veel mensen wel. Omdat oordoppen op maat zijn gemaakt naar de unieke vorm van uw oor, zitten ze vaak comfortabeler en blijven ze beter zitten dan universele oordoppen, vooral bij langdurig gebruik of actieve bezigheden. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u zeker bent van een goede demping. Aangezien de oordoppen steeds op hun plaats blijven zitten, zijn ze zeer betrouwbaar. Wie twijfelt kan steeds een lekdichtheidstest komen doen in ons hoorcentrum.

Ja, we bieden een reeks gehoorbescherming die speciaal zijn ontworpen voor kinderen. Het is essentieel om het gehoor van kinderen te beschermen, bv. om veilig te kunnen zwemmen bij oorontstekingen. Ons team kan u adviseren over de meest geschikte opties voor uw kind.

Dat hangt af van de specifieke situaties waarin u de gehoorbescherming wilt gebruiken. Bij Hoorexpert De Kade adviseren we u graag over de verschillende opties, rekening houdend met uw activiteiten en behoeften. We kunnen zelfs een hoortest uitvoeren om de gezondheid van uw gehoor te beoordelen en zo de best mogelijke aanbeveling doen.

Beter niet! Uw gehoor afschermen voor geluid met behulp van gehoorbescherming kan op het eerste moment verlichting van de klachten brengen, maar zorgt op lange termijn voor een omgekeerd effect en werkt hyperacusis in de hand. Draag dus enkel gehoorbescherming bij blootstelling aan te luide geluidsniveaus en niet voor dagelijkse geluiden!

Waarom kiezen voor Hoorexpert De Kade?

Gratis hoortest

Dankzij onze geluidsdichte cabines kunnen we uw gehoor betrouwbaar testen, zonder storing van buitenaf.

Gratis hoortest

Van mens tot mens

Bij ons bent u geen nummer. Wij luisteren uitgebreid naar uw verhaal en zorgen voor een oplossing op maat.

Van mens tot mens

Onafhankelijk advies

We werken met meerdere merken samen (zoals Phonak, Unitron, Oticon, GN Resound, Signia, Widex, …) waardoor we onafhankelijk zijn en altijd de oplossing kunnen voorstellen die het best aansluit bij uw noden en budget.

Onafhankelijk advies

Uitgebreide nazorg

Bij aankoop van een hoorapparaat zorgen we voor een proefperiode, bijregeling, onderhoud en herstellingen.

Uitgebreide nazorg

Kenniscentrum

Dankzij onze ervaring zijn wij gespecialiseerd in complex gehoorverlies en in kwetsbare doelgroepen (baby’s, kinderen, mensen met een beperking).

Kenniscentrum

Ruime openingsuren

Onze audiologen zijn beschikbaar op afspraak van ‘s morgens 8u tot ‘s avonds 19u. Ook op zaterdagvoormiddag is een afspraak mogelijk.

Ruime openingsuren

Multidisciplinair team

Onze audiologen, NKO-artsen en maatschappelijk werkster overleggen met elkaar om tot de beste oplossing te komen. We bieden u ook administratieve ondersteuning.

Multidisciplinair team