Hooroplossingen

Wij helpen u aan de juiste hooroplossingen

Of u nu jong of oud bent: goed kunnen horen is belangrijk. Verstaat u niet goed? Dan zijn hoorapparaten misschien wel de oplossing voor u. Afhankelijk van uw noden en budget stellen we apparaten voor die precies bij u passen, inclusief nazorg.   

Andere hooroplossingen zijn hulpmiddelen om bv. gesprekken in groep makkelijker te volgen, of waarschuwingssystemen zoals rookmelders, een aangepaste wekker, deurbel, babyfoon…

Vrijblijvende proefperiode

Lees meer

Hoorapparaten

Lees meer

Hoorhulpmiddelen en waarschuwingssystemen

Lees meer

Service na verkoop

Lees meer

Centrum Ambulante Revalidatie

Lees meer

Hoe gaan we te werk?


stap 02

Gratis hoortest en -analyse

stap 03

Bespreking beste hooroplossing op uw maat

stap 04

Gratis proefperiode

stap 05

Uitgebreide service na verkoop

Expert aan het woord:

Als audioloog bij Hoorexpert De Kade is mijn grootste voldoening het zien van de positieve impact van een verbeterd gehoor.

Elodie

Audioloog, sterk in gehooronderzoek

Veelgestelde vragen

Dit hangt van verschillende factoren af (ernst gehoorverlies, ervaring...) maar een proefperiode duurt zo lang als u nodig hebt om aan de hoorapparaten te wennen. Bent u helemaal overtuigd van de meerwaarde van de hoorapparaten en wilt u ze niet meer kwijt, dan pas wordt uw proefperiode afgerond. De minimum wettelijke duur voor een proefperiode is 28 dagen als het de eerste keer is, en 14 dagen als u al eerder hoortoestellen droeg. Meestal duurt de proef bij ons wat langer omdat u de hoorapparaten in alle omstandigheden die voor u belangrijk zijn moet kunnen testen.

Tegenwoordig hebben bijna alle hoorapparaten Bluetooth waardoor u met andere Bluetooth-apparaten verbinding kan maken. De belangrijkste vooruitgang is dat mensen met een gehoorverlies nu weer goed kunnen bellen met de gsm. U hoort de stem van de beller namelijk rechtstreeks in beide oren. Indien u dat wenst kan u ook een hoorapparaat-app installeren op uw smartphone, maar dat hoeft zeker niet. U heeft ook de mogelijkheid om verbinding te maken met de televisie, tablet, laptop... Uw audioloog vertelt u er graag meer over.

Met een matig tot ernstig gehoorverlies, kunt u - zelfs met de meest gesofisticeerde hoorapparaten - problemen ondervinden met spraak in lawaai. Hoorapparaten krijgen het moeilijk om spraak van achtergrondlawaai te onderscheiden als de afstand tot de spreker groter wordt en het lawaai luider. Geluiden reflecteren op alles wat ze tegenkomen waardoor ook veel onrechtstreekse geluidssignalen uw hoorapparaten bereiken. Gebruikt u een hulpmiddel die het spraaksignaal rechtstreeks naar uw hoorapparaten doorstuurt, dan overbrugt u die afstand en heeft u minder last van stoorgeluiden.

Waarom kiezen voor Hoorexpert De Kade?

Gratis hoortest

Dankzij onze geluidsdichte cabines kunnen we uw gehoor betrouwbaar testen, zonder storing van buitenaf.

Gratis hoortest

Van mens tot mens

Bij ons bent u geen nummer. Wij luisteren uitgebreid naar uw verhaal en zorgen voor een oplossing op maat.

Van mens tot mens

Onafhankelijk advies

We werken met meerdere merken samen (zoals Phonak, Unitron, Oticon, GN Resound, Signia, Widex, …) waardoor we onafhankelijk zijn en altijd de oplossing kunnen voorstellen die het best aansluit bij uw noden en budget.

Onafhankelijk advies

Uitgebreide nazorg

Bij aankoop van een hoorapparaat zorgen we voor een proefperiode, bijregeling, onderhoud en herstellingen.

Uitgebreide nazorg

Kenniscentrum

Dankzij onze ervaring zijn wij gespecialiseerd in complex gehoorverlies en in kwetsbare doelgroepen (baby’s, kinderen, mensen met een beperking).

Kenniscentrum

Ruime openingsuren

Onze audiologen zijn beschikbaar op afspraak van ‘s morgens 8u tot ‘s avonds 19u. Ook op zaterdagvoormiddag is een afspraak mogelijk.

Ruime openingsuren

Multidisciplinair team

Onze audiologen, NKO-artsen en maatschappelijk werkster overleggen met elkaar om tot de beste oplossing te komen. We bieden u ook administratieve ondersteuning.

Multidisciplinair team