Vrijblijvende proefperiode

Gehoorverlies, wat nu?

Indien een gehoorverlies werd vastgesteld, heeft u een voorschrift nodig van de NKO-arts om een proefperiode te kunnen starten. Met een voorschrift kan u bij ons terecht voor een vrijblijvende proefperiode met hoortoestellen. Tijdens deze gratis proefperiode zoeken onze hoorexperten samen met u naar de beste oplossing en worden de hoortoestellen voor u op punt gezet.Gratis proberen: zijn hoortoestellen iets voor u?

Bij ons ontdekt u het zonder verplichtingen. Als merkonafhankelijke specialisten willen we u begeleiden bij het vinden van de hoortoestellen die het best bij u passen. Daarom bieden wij u een gratis proefperiode aan.  

Gedurende deze proefperiode kunt u de hoortoestellen in diverse situaties uitproberen - thuis, op het werk, op school, in de sportclub - en beoordelen of ze aan uw verwachtingen voldoen. Het is essentieel om de tijd te nemen om te wennen aan de nieuwe geluidservaring. Wij zullen ervoor zorgen dat de hoortoestellen perfect aansluiten bij uw individuele behoeften. Tijdens de proefperiode wordt u persoonlijk begeleid door een toegewijde audioloog die samen met u het hele traject doorloopt, van begin tot eind. 

Als merkonafhankelijke experts hechten we veel waarde aan het vinden van dé oplossing die aansluit op uw behoeften. Neem gerust contact op met ons voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Expert aan het woord:

De combinatie tussen het menselijke en het technologische aspect ligt mij als gegoten. In Hoorexpert De Kade kan ik er echt zijn voor mijn klanten, en leer ik vaak nieuwe technologieën kennen. Dat zorgt er voor dat ik mijn job met plezier doe.


Flore

Audiologe, enthousiast en cliëntgericht

Veelgestelde vragen

Dit hangt van verschillende factoren af (ernst gehoorverlies, ervaring...) maar een proefperiode duurt zo lang als u nodig hebt om aan de hoorapparaten te wennen. Bent u helemaal overtuigd van de meerwaarde van de hoorapparaten en wilt u ze niet meer kwijt, dan pas wordt uw proefperiode afgerond. De minimum wettelijke duur voor een proefperiode is 28 dagen als het de eerste keer is, en 14 dagen als u al eerder hoortoestellen droeg. Meestal duurt de proef bij ons wat langer omdat u de hoorapparaten in alle omstandigheden die voor u belangrijk zijn moet kunnen testen.

Met de geavanceerde mogelijkheden die hoorapparaten vandaag bieden, kunnen we heel veel aanpassen aan uw noden. Als het na een aantal weken wennen en bijregelen niet helemaal het gewenste resultaat oplevert, dan gaan we op zoek naar een andere oplossing bestaande uit een ander merk of type. Lukt het echt niet, dan hebt u de kans om alles terug te geven en zonder aankoop of verplichtingen uw proefperiode af te ronden.

Tijdens de proefperiode leert uw audioloog u hoe de hoorapparaten gereinigd moeten worden. U kunt dus zelf uw hoortoestellen reinigen. We raden u wel aan om na 4 tot 6 maanden een afspraak te maken voor een vrijblijvend grondig onderhoud van uw hoorapparaten en om uw gehoorverlies op te volgen. Regelmatige hoortests zijn belangrijk. Bij problemen en vragen bent u steeds welkom op afspraak. Blijf er niet mee zitten!

Gemiddeld blijft men 6 à 7 jaar tevreden van de hoorapparaten. Er zijn natuurlijk uitzonderingen: mensen die 10 jaar tevreden zijn van hun hoorapparaten en mensen die om de 5 jaar vernieuwen omdat de hoortoesteltechnologie nu eenmaal razendsnel evolueert. Om de 5 jaar heeft u recht op tussenkomst van uw mutualiteit voor de aanschaf van nieuwe hoorapparaten. Uiteraard bent u steeds welkom om de nieuwste technologie vrijblijvend uit te proberen.