Hoorhulpmiddelen en waarschuwingssystemen

Meer dan alleen versterken

De wereld van gehoorzorg evolueert in een sneltempo, met dank aan de vooruitgang in draadloze communicatietechnologie. Bij Hoorexpert De Kade helpen we u graag met het ontdekken van hoorhulpmiddelen en waarschuwingssystemen die uw dagelijkse leven kunnen verrijken.


Hoorhulpmiddelen

Naadloos verbinden met de smartphone

Mis nooit meer een gesprek, wees zeker van wat uw gesprekspartner vertelt en ontvang telefoongesprekken rechtstreeks in uw hoorapparaten voor heldere en begrijpelijke communicatie. Dit gaat zeer eenvoudig, zonder extra kosten.

Geniet van muziek zoals het bedoeld is, of luister naar je favoriete podcast zonder stoorgeluiden en aangepast aan uw gehoor. Met de mogelijkheid om rechtstreeks te streamen naar je hoorapparaten vanaf smartphones en tablets kunt u weer zorgeloos genieten.

Veel merken hebben een gratis app ontwikkeld waardoor u uw smartphone als afstandsbediening voor uw hoortoestellen kunt gebruiken. Indien u dit wenst, installeert uw audioloog dit samen met u. Hierdoor kunt u in moeilijke luisteromstandigheden (tijdelijk) enkele instellingen aanpassen - zoals volume, ruisreductie, microfoonstand - of extra programma's maken. We ontdekken alle mogelijkheden samen met u.

Neem deel aan gesprekken in lawaai

Afhankelijk van de ernst en het type gehoorverlies, kan het voor u een uitdaging blijven om gesprekken in veel lawaai te verstaan. Hiervoor bestaan verschillende hulpmiddelen. We adviseren u graag bij het selecteren van het correcte hulpmiddel voor uw specifieke situatie en passend bij uw hoorapparaten.  

Voor een-op-eengesprekken bestaan er microfoontjes die aan uw gesprekspartner kunnen worden bevestigd, waardoor het stemgeluid rechtstreeks zonder stoorgeluiden in uw hoortoestellen terecht komt. Het volgen van groepsgesprekken vereist een andere aanpak. Hierbij is de ondersteuning van externe microfoons met MultiBeam-technologie® nodig. Dit maakt het mogelijk om stemmen uit verschillende richtingen op te vangen, terwijl storende geluiden op de achtergrond blijven. Met deze indrukwekkende technologie kunt u volledig deelnemen aan al uw dagelijkse activiteiten of het nu gaat om lessen volgen op school, vergaderingen, culturele uitstapjes, pilateslessen of drukke restaurantbezoeken. Beleef alles, zonder beperkingen.

In sommige gevallen kan u financiële tegemoetkoming bekomen bij de aanschaf van hoorhulpmiddelen. We adviseren u graag.

Geniet van televisie en muziek 

Het volgen van uw favoriete serie of op de hoogte blijven van de actualiteit is voor veel mensen met gehoorverlies geen evidentie. Hoewel hoorapparaten een goede oplossing bieden, kan het voorkomen dat het geluid op de televisie niet helder genoeg is of dat omgevingsgeluiden de televisie of de radio overstemmen.  
Bij dergelijke problemen is een specifieke oplossing beschikbaar. Afhankelijk van het merk en type van uw hoorapparaten bestaan diverse mogelijkheden om het geluidssignaal van de televisie rechtstreeks naar de oren te streamen. Hierbij wordt een apparaatje aan uw televisie/ radio gekoppeld dat het geluid draadloos in Dolby- kwaliteit® doorstuurt naar uw hoortoestellen.
Waarschuwingssystemen


Alarmsystemen in het dagelijkse leven

Of het nu gaat om een rookmelding, babyfoon, wekker of deurbel, u kunt nu op lichtflitsen of trillingen vertrouwen om u tijdig te waarschuwen.

Loopt u in het dagelijkse leven ergens tegenaan, iets wat niet met hoorapparaten kan worden opgelost? Overleg met een audioloog van Hoorexpert en we zoeken samen naar een oplossing. We scholen ons continu bij en zijn zo helemaal up-to-date in de snel veranderende wereld van de audiologische hooroplossingen.

In sommige gevallen kan u een financiële tegemoetkoming bekomen bij de aanschaf van waarschuwingssystemen. We adviseren u graag. 

Veelgestelde vragen

Met een matig tot ernstig gehoorverlies, kunt u - zelfs met de meest gesofisticeerde hoorapparaten - problemen ondervinden met spraak in lawaai. Hoorapparaten krijgen het moeilijk om spraak van achtergrondlawaai te onderscheiden als de afstand tot de spreker groter wordt en het lawaai luider. Geluiden reflecteren op alles wat ze tegenkomen waardoor ook veel onrechtstreekse geluidssignalen uw hoorapparaten bereiken. Gebruikt u een hulpmiddel die het spraaksignaal rechtstreeks naar uw hoorapparaten doorstuurt, dan overbrugt u die afstand en heeft u minder last van stoorgeluiden.

Sommige hulpmiddelen kunt u enkele weken mee nemen op proef voor u ze aankoopt. De waarschuwingssystemen kan je niet op proef mee nemen naar huis. Dat is ook niet nodig. Uw audioloog overloopt samen met u wat er bestaat zodat u zeker de juiste keuze maakt. Vraag zeker extra info aan uw audioloog.

Nee, uw mutualiteit komt hier niet in tussen, maar als u aan een aantal voorwaarden voldoet, kan het VAPH of de VDAB het grootste deel van kosten op zich nemen. Aarzel niet om contact op te nemen met ons indien u vragen heeft.

Expert aan het woord:

Extra hulpmiddelen zijn er voor situaties waarin zelfs de beste hoortoestellen soms niet meer voldoen, denk maar aan lezingen of presentaties, stadsbezoeken met een gids, grote vergaderingen... “

 

Wannes

Audioloog Hoorexpert De Kade en begeleidingscentrum Spermalie