Gratis hoortest

Gratis hoortest bij Hoorexpert De Kade

Mist u flarden uit gesprekken? Verstaat u uw (klein)kinderen niet meer? Voelt u zich soms minder betrokken? Of geniet u minder van muziek? 

Kortom, twijfelt u of u nog goed hoort? 

Bij Hoorexpert De Kade kunt u terecht voor een gratis hoortest. Onze deskundige audiologen helpen u graag verder met een grondig gehooronderzoek en -analyse.

Gratis hoortest

Wat is een hoortest?

Na een intakegesprek waarmee we uw noden uitgebreid in kaart brengen voeren we een hoortest, ook wel audiometrie of gehoortest genoemd, uit. Dit is een grondig onderzoek waarmee de kwaliteit en capaciteit van uw gehoor wordt geëvalueerd. 

We kunnen precies bepalen hoe goed u geluiden en tonen waarneemt aan de hand van toonaudiometrie. Deze meting helpt onze experts om frequentiegebieden te identificeren waar uw gehoor mogelijk minder gevoelig is en dient als basis voor een gepersonaliseerde gehooroplossing. Om te bepalen hoe goed u kunt communiceren in dagelijkse omgevingen wordt soms spraakaudiometrie uitgevoerd. Tijdens deze test wordt u uitgedaagd om gesproken taal te herhalen bij verschillende luisterniveaus, al dan niet in aanwezigheid van achtergrondruis. 

Afhankelijk van uw individuele situatie kunnen aanvullende tests worden uitgevoerd om een volledig beeld van uw mogelijkheden en moeilijkheden te verkrijgen.

Waarom een gehooronderzoek doen?

Het is verrassend hoeveel invloed ons gehoor heeft op ons dagelijks leven. Weten hoe goed uw gehoor is, kan van cruciaal belang zijn voor uw algehele welzijn en kan ook de sleutel zijn tot een verhoogde levenskwaliteit

Het vroegtijdig laten testen van uw gehoor biedt niet alleen de mogelijkheid om eventuele problemen aan te pakken, maar stelt u ook in staat om actief te blijven genieten van sociaal contact. Vaak beseffen mensen met gehoorverlies pas laat dat ze situaties vermijden of zich terugtrekken uit angst om iets niet te verstaan. Door bewust te zijn van de staat van uw gehoor, kunt u vooruit denken, actie ondernemen en blijven genieten van waardevolle momenten met uw dierbaren. 

Uw oren fungeren daarnaast als poortwachters voor je brein. Wist je dat gehoor een sleutelrol kan spelen in het beschermen van je mentale scherpte? Wetenschappelijk onderzoek onthult steeds duidelijker dat een opmerkelijke link bestaat tussen gehoorverlies en dementie. Gun uzelf de mogelijkheid om te blijven genieten van geluid, sociaal contact én blijf zo uw hersenen voldoende auditief stimuleren.

Door een gehooronderzoek uit te voeren, ontdekt u wat uw noden zijn en wat u kunt doen om gelukkig te blijven luisteren. Dit draagt bij aan het behoud van een actieve, betrokken levensstijl. 

Bij kinderen is het gehoor van fundamenteel belang om optimale leerkansen te bieden. Bij twijfel over het gehoor van uw kind, kunt u steeds terecht bij onze kinderaudiologen om een gespecialiseerd onderzoek op te starten.

Hoe werkt het gehooronderzoek bij Hoorexpert De Kade?

Intakegesprek

Van mens tot mens luisteren we uitgebreid naar uw verhaal om een goed beeld te krijgen van uw gehoorproblemen en -wensen.

Hoortest/audiometrie

Een gespecialiseerd audioloog voert de testen uit in een geluidsdichte cabine om nauwkeurige resultaten te garanderen zonder storing van buitenaf.

Resultaten & advies

Na het gehooronderzoek krijgt u meteen de resultaten en bieden we u persoonlijk en onafhankelijk advies over mogelijke vervolgstappen, passend bij uw noden en budget.

Veelgestelde vragen over de hoortest

Nee, de hoortest is volledig pijnloos en wordt met zorg uitgevoerd.

We raden aan om elke 2-3 jaar een gehooronderzoek te laten doen, of jaarlijks als u symptomen van gehoorverlies opmerkt.

Ja, onze hoortest is betrouwbaar. We gebruiken geavanceerde apparatuur en technieken om een nauwkeurige meting te verkrijgen. De test wordt uitgevoerd door ervaren, gekwalificeerde audiologen en vindt plaats in een geluidsdichte cabine, zonder storingen van buitenaf. Daarnaast kunnen andere testen worden uitgevoerd. Door deze met elkaar te vergelijken krijgt u een heel betrouwbaar beeld van uw gehoor.

Als uit de resultaten van de hoortest blijkt dat u een gehoorverlies heeft, wordt u doorverwezen naar een NKO-arts voor verder onderzoek. Nadien kunt u, op voorschrift van de NKO-arts, hoorapparaten gratis uitproberen.

Boek nu uw gratis hoortest

Klaar om de kwaliteit van uw gehoor te weten? 

Boek vandaag nog uw gratis hoortest bij Hoorexpert De Kade en draag zorg voor uw oren.

Maak uw afspraak

Expert aan het woord

Goed horen is een basisrecht voor jong en oud! Door een proef met hoorapparaten te starten weet je waarvoor je kiest. Er kan vergeleken worden tussen verschillende merken en types. 


Elien

Audioloog gespecialiseerd in kinderaudiologie

Waarom kiezen voor Hoorexpert De Kade?

Gratis hoortest

Dankzij onze geluidsdichte cabines kunnen we uw gehoor betrouwbaar testen, zonder storing van buitenaf.

Gratis hoortest

Van mens tot mens

Bij ons bent u geen nummer. Wij luisteren uitgebreid naar uw verhaal en zorgen voor een oplossing op maat.

Van mens tot mens

Onafhankelijk advies

We werken met meerdere merken samen (zoals Phonak, Unitron, Oticon, GN Resound, Signia, Widex, …) waardoor we onafhankelijk zijn en altijd de oplossing kunnen voorstellen die het best aansluit bij uw noden en budget.

Onafhankelijk advies

Uitgebreide nazorg

Bij aankoop van een hoorapparaat zorgen we voor een proefperiode, bijregeling, onderhoud en herstellingen.

Uitgebreide nazorg

Kenniscentrum

Dankzij onze ervaring zijn wij gespecialiseerd in complex gehoorverlies en in kwetsbare doelgroepen (baby’s, kinderen, mensen met een beperking).

Kenniscentrum

Ruime openingsuren

Onze audiologen zijn beschikbaar op afspraak van ‘s morgens 8u tot ‘s avonds 19u. Ook op zaterdagvoormiddag is een afspraak mogelijk.

Ruime openingsuren

Multidisciplinair team

Onze audiologen, NKO-artsen en maatschappelijk werkster overleggen met elkaar om tot de beste oplossing te komen. We bieden u ook administratieve ondersteuning.

Multidisciplinair team